Siirry suoraan sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Mitä pihasuunnitelma maksaa?

Pihasuunnitelman hinta koostuu siitä mitä pihaan ja pihasuunnitelmaan halutaan sekä suunnittelutyöhön käytetystä ajasta. Myös tontin koko ja maasto vaikuttavat suunnittelukustannuksiin. Noin 1000 m2 omakotitontin suunnitelmat noin 1 000 €. Pihasuunnittelijan voi pyytää myös neuvontakäynnille. Neuvontakäynnit 80 €/h + mahd. matkakulut.

Miten valmistaudun pihasuunnitteluun?

Pihasuunnitelmaa varten tarvitaan mittakaavassa olevat tontin asemapiirros ja rakennusten julkisivukuvat. Tiedot sähkökaapeleiden, salaojien ja sadevesijärjestelmien sijainnista on hyvä toimittaa pihasuunnittelijalle. Ennen ensimmäistä tapaamista kannattaa myös miettiä, millaisen tunnelman pihalle haluaa ja mitä eri toimintoja pihalla tulisi olla.

Miten suunnittelu etenee?

Suunnittelu käynnistyy pihasuunnittelijan tutustumisella kohteeseen ja asukkaiden toiveisiin tulevasta pihastaan. Suunnitelma tehdään tontin asemapiirrosta ja talon pohjapiirrosta apuna käyttäen. Seuraavaksi kohde kuvataan ja mitataan.

Hahmotelma syntyy suunnittelijan ideoinnin ja asiakkaan toiveiden pohjalta. Suunnittelija esittelee piirretyn hahmotelman toisessa tapaamisessa. Samalla esitellään suunnitelmaan valitut kasvit ja muut tuotteet.  Hahmotelmaan tehdään vielä tarvittavat muutokset ja suunnitelma piirretään lopulliseen muotoonsa.

Milloin otan yhteyttä pihasuunnittelijaan?

Yhteydenotto pihasuunnittelijaan kannattaa tehdä mieluiten heti rakentamisen käynnistyttyä. Hyvissä ajoin tehty pihasuunnitelma mahdollistaa mm. rakentamisen yhteydessä ylijäävien maamassojen tehokkaan hyödyntämisen pihan muotoilussa. Näin vältytään turhalta maan kuljetukselta.

Mitä hyötyä on teettää suunnitelma ammattilaisella?

Ammattilaisen tekemällä pihasuunnitelmalla varmistat pihaasi sopivat rakenteet sekä oikeat kasvit oikeaan paikkaan. Suunnitelma antaa mahdollisuuden laittaa pihapiiri kerralla kuntoon tai luo puitteet useamman vuoden työlle. Kokonaisvaltainen pihasuunnitelma tuottaa pitkäaikaisen ilon ja helpottaa hoitotöitä.